Haide să vorbim despre cum să schimbi starea de spirit a casei tale fără să schimbi totul în ea. Schimbările majore implica timp, energie și bani, Dar ce putem face ca să ne îmbunătațim casa și, în special, cum putem să facem acest lucru salvând timp și bani? Vă propunem să revopsiți!

paint your home design interior living albastru si rosu

design interior  culori pale

Dacă vrei un look nou pentru casa ta, atunci schimbarea paletei cromatice este probabil cea mai accesibilă soluție. La fel cum semnificația cuvintelor se schimbă atunci când ele sunt scoase dintr-un anume context și plasate în altul, modificarea fundalului pe care sunt dispuse elementele dintr-o încăpere poate acționa și ea asemeni unei recontextualizări.

culori pastel

paint your home design interior zid albastru

paint your home design interior

paint your home design interior zid grafic

Succesul unei amenajări interioare ține foarte mult de rapoartele stabilite între elemente, atunci când acestea se schimbă modificarea poate fi suficient de puternică încât să creeze senzația de nou și proaspăt. Așadar, dacă alegi culori noi pentru pereții casei tale, poți, fără a înlocui mobilierul, electrocasnicele sau alte elemente (covorul, draperiile, obiectele decorative etc.), să obții un spațiu care transmite o pregnantă senzație de nou.

paint your home design interior tavan vopsit

design interior zid albastru

Transformarea va fi, desigur, pe măsura opțiunilor făcute. Dacă vrei doar închiderea sau deschiderea cu un ton-două a camerei atunci, schimbarea va fi una comparabilă cu reglarea intensității luminii. Dacă te interesează să obții mai mult de atât, atunci alegerile pe care le faci ar trebui să fie mult mai îndrăznețe. Și de ce nu ai face-o? Dacă nu îți place, la final nu va trebui să schimbi nimic altceva decât culoarea.

living inante si dupa design interior

sufragerie inaite si dupa design interior

dormitor inainte si dupa design interior

Pentru a evita însă un proces potențial costisitor și consumator de timp, ideal ar fi ca înainte de a opta pentru o culoare sau alta să își pui câteva întrebări cu privire la efectul pe care vrei să-l obții. Vrei să dai adâncime încăperii, vrei să reduci din înălțimea ei, vrei să obții mai multă lumină, vrei să creezi o anume zonă de interes? Toate acestea sunt întrebări pe care este recomandat să ți le pui înainte de a începe proiectul propriu-zis și asta pentru că, în funcție de răspunsurile pe care ți le dai, vei putea alege nuanțele potrivite. Culorile reci crează senzația de depărtare, așa că pentru a conferi adâncime unei încăperi, tonurile reci pot fi cele mai potrivite. Pentru a reduce distanța, ideale sunt nuanțele calde. Opțiunile pot fi condiționate și de destinația spațiului. Chiar dacă nu ești un mare fan al culorilor neutre, probabil vei sta puțin pe gânduri înainte de a alege între rece și cald, atunci când vei stabili paleta potrivită pentru dormitor, pentru home-office sau pentru living.

Sfatul nostru este sa iti creezi un moodboard – pune pe hartie ce te inspira din natura! Gasim inspiratie in tot ce ne inconjoara, iar natura are un dar de a crea combinatia perfecta de culori. Asadar, in functie de destinatia incaperii, cauta paleta de culori care te inspira!

design interior paleta de culori naturale

design interior paleta de culori tomnatice

design interior paleta de culori ocean

paleta de culori design interior

design interior paleta de culori in galben si gri

design interior paleta de culori pale warm palette

În ce privește textura, dacă pentru încăperile precum cele menționate mai sus sunt recomandate culorile mate, pentru cele cu un grad mai mare de expunere la schimbări de temperatură, la aburi și umiditate în general, așa cum sunt baia și bucătăria, sunt mai potrivite vopselele mai rezistente și cu un aspect lăcuit.

design interior baie

baie in culori bej

baie cu albastru design interior

design interior baie colorata colorful bathroom

bucatarie in albastru blue kitchen

design interior bucatarie colorata colorful kitchen

Un alt aspect important de avut în vedere este dacă vei vrea să optezi pentru uniformitate sau pentru un tipar anume. Este mai ușor să lucrezi cu un spațiu cu o oarecare uniformitate, pe un astfe de fundal poți dispune aproape orice, oferindu-ți multă flexibilitate în amenajare. Tiparele ceva mai complicate impun o atenție deosebită la detalii și sunt ceva mai greu de calibrat cu obicete de mobilier care nu se remarcă prin simplitate.

paint your home design interior perete graphic

paint your home design interior zid ombre

design interior in  doua culori

design interior zid albastru blue wall

Sursă foto: www.pinterest.com