Stilul masculin este pe cât de pregnant, pe atât de nuanţabil în ceea ce priveşte detaliile. Acesta poate oscila pe o axă destul de generoasă între brut şi rafinat, două categorii extrem de diferite.

stil masculin scandinav perete caramida alba

birou spatiu de lucru amenajat  stil masculin

Pot trimite la ideea de masculin acele decoruri în care sunt foarte prezente uzura cauzată de trecerea timpului sau de suprafolosire, cele în care materialele sunt neprelucrate sau sunt insuficient prelucrate, cele în care apar elemente voluminoase, solide care elimină sugestia de delicat şi fragil.

design interior industrial masculin

dining in stil industrial  vopsea tabla de scris

dormitor perete beton stil industrial

Decorul industrial are şi el o puternică amprentă masculină, la fel ca şi cel care trimite cu gândul la tehnologie şi la dezvoltarea potenţială a acesteia.

Astfel, rugozitatea materialelor de construcţie, aducerea în prim-plan a instalaţiilor altfel ascunse şi îmbinarea de beton, sticlă şi metal imprimă unui spaţiu un oarecare caracter masculin.

loft stil eclectic scandinav

Este mai probabil ca un spaţiu masculin să fie amenajat într-o cromatică ceva mai sobră, dar asta nu implică neapărat nuanţe exclusiv întunecoase sau prezenţa exclusivă a nonculorilor. Poţi folosi culori tari aşa cum sunt roşul, verdele, albastrul sau ocrul, fără a pierde aspectul masculin al ansamblului.

perete colorat accent fotoliu retro

fotoliu trend 2016 design interior

trend design interior fotoliu piele naturala stil scandinav

Ai putea recunoaşte spiritul aventurier în elementele care conţin detalii de tip animal print, în elementele de decor care trimit cu gândul la vânătorii triburilor primitive sau în hărţile care ilustrează traseele primilor descoperitori.

amenajare locuinta stil scandinav masculin excentric alb negru trofeu covor dungi

decor masculin minimalist

perete accent in trend anul acesta

stil masculin piele naturala trofeu

Unghiurile drepte, liniile uniforme şi minimalismul de ansamblu pot trăda o bună capacitate de organizare, susţinută de o disciplină riguroasă.

compartimentare mobila dressing  stil masculin

mobila bucatarie stil minimalist masculin

mobila trend 2016

mobilier retro dormitor alb

Aşadar, chiar dacă „masculin” pare a fi, la prima vedere, o etichetă uşor de asociat cu un conţinut precis, când vine vorba de subtilităţile proprii artei, implicit designului de interior, valenţele sunt numeroase şi le revine specialiştilor sarcina să găsească de fiecare dată cea mai potrivită expresie.

marmura alba design interior

baie gresie hexagon neagra tavan negru

canapea piele natirala si  tablou supradimensionat

stil eclectic masculin excentric sofisticat

Sursă foto: www.pinterest.com