Textile somptuoase în designul interior
2257
post-template-default,single,single-post,postid-2257,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Textile somptuoase în designul interior

[:ro]Atunci când te întâlneşti cu o încăpere, primul contact e cu decorul. Observi ansamblul, modul cum sunt distribuite obiectele de mobilier şi cele de decor în spaţiu şi abia apoi ai ocazia să interacţionezi propriu-zis cu ambientul, să percepi aromele, să observi lumina şi, mai ales, să simţi texturile. Pentru a contribui realmente la realizarea confortului dorit fiecare element e important. Pentru o privire superficială, decorul e, probabil, suficient, dar dacă interacţiunea cu spaţiu presupune mai mult de atât, texturile sunt şi ele extrem de importante.

Prin natura lor pot ajuta la modul în care este creată atmosfera. În funcţie de consistenţă, de compoziţie şi de culoare, reflectă sau filtrează într-un anumit mod lumina şi reglează temperatura şi sonoritatea.

draperie perdea ivoire

Imprimeurile geometrice, florale, abstracte pot umple o cameră într-un mod mai sensibil şi armonios decât ar pute-o face obiectele însele.

Modul în care sunt îmbinate materialele în amenajare pot da tonul senzaţiilor pe care un spaţiu le sugerează. Ar puea fi sobru şi oficial, dacă totul e simplu şi neted ca atunci când sunt puse la un loc metale, lemn şi piele. Tweed-ul poate înlocui pielea, creând acelaşi efect de sobrietate şi eleganţă.

Ar putea fi delicat şi feminin dacă în prim-plan sunt aduse mătasea şi blănurile, alături de ele poate fi plasată, cu acelaşi efect, dantela. De altfel, dantela este tot mai prezentă în decorurile contemporane, fie ca element de contrapunct într-un ambient care pune în lumină „istoria” locului sau a obiectelor, fie ca „actor principal” al cărui rol este acela de a distorsiona elegant liniile drepte şi de a diminua duritatea unor materiale poate prea brute. Arată ideal alături de in, cânepă şi chiar alături de lână.

Dacă vrei să dai o notă veselă poţi încerca să decorezi spaţiul folosind texturi diferite, luminoase şi pline de culoare.

O încăpere romantică va miza pe semiobscuritate, pe floral şi, de ce nu, pe materiale cu tente sidefate şi cromate. Brocartul s-ar încadra, fără îndoială, ideal într-un astfel de decor.

Catifeaua va ajuta mult la crearea unei atmosfere dramatice, poate chiar cu o tentă de excentricitate, deşi, plasată într-un ambient luminos şi colorat, va râmâne şi ea, alături de celelalte componente, un detaliu.

Înainte de a alege mateliale potrivite e bine să acorzi atenţie câtorva elemente, astfel încât să şti cum să le faci să rezoneze cât mai bine. Analizează volumul spaţiului, cu cât e mai mare, cu atât îşi va permite să te joci mai mult cu texturile, cu culorile şi imprimeurile. Sezonul e şi el foarte important, în funcţie de asta vei putea alege densitatea materialelor. Iarna vei vrea draperii mai consistente care să nu lase frigul să intre uşor şi, în acelaşi sens, vei alege un covor gros care să contribuie la păstrarea căldurii din cameră. Pernele şi păturile sunt completări cu care poţi jongla uşor şi cu atât mai mult acum, în lunile de iarnă când se dovedesc utile nu numai pentru a îmbrăca într-un mod mai expresiv încăperile.

Sursă foto: www.pinterest.com