Proiectul constă în reamenajarea unui apartament de 2 camere de 46 de mp și găsirea unei soluții de recompartimentare a acestuia și obținerea celei de-a treia camere, din necesitatea clientului de a include toate activitățile copilului în propriul spațiu.

Clientul și-a dorit toate spațiile închise în ideea de intimitate și funcționalitate bine definitată. Nevoia de depozitare, punctată foarte bine de client am încercat s-o indeplinim cât mai eficient utilizind toate spațiile disponibile în acest sens. Pardoseala din rașină de culoare albă a fost aleasă în ideea de deschidere și luminozitate prin continuitatea ei cu toata suprafața locuinței dar și datorită proprietaților sale antimicrobiene și antistatice. Lipsa ferestrelor în living a fost suplinită de amplasarea unui perete de sticlă tip termopan care separă livingul de dormitor, și lasă lumina naturală să pătrundă în încapere, iar pentru ventilarea aerului am propus utlizarea unui sistem ecologic cu recuperare de căldură.

Dormitorul matrimonial a fost propus cu dimensiuni minimale acesta fiind folosit doar pentru odihnă și depozitare.  Senzația de intimitate a acestuia se realizează prin coborârea rulourilor opace. Din dormitor se poate accesa spațiul de lucru amenajat într-un loc
luminos, ușor de aerisit și ventilat ținându-se cont de faptul că el este fumator.

S-a propus o zonă de luat masa cu dublă funcționalitate. Amplansată în exteriorul bucatariei, ea deserveste ca loc de servit masa, iar rabatată, ca oglindă ce dă senzația de spațialitate. În dormitorul copilului am propus corpuri de depozitare și expunere pentru jucării, un spațiu de lucru și expunere pentru cărti si lectură.

Spațiul de joacă a ramas generos, mobilierul fiind poziționat perimetral.