„Ne dorim o atmosferă caldă, cochetă și luminoasă”, ne-au mărturisit clienții noștrii la prima întalnire. Pentru fiecare dintre noi aceste cuvinte pot avea înțelesuri foarte diferite. Ce înseamnă „cald”? Ce întelegi tu prin „cochet”?
În urma chestionarului folosit în analizarea nevoilor și dorințelor clienților nostrii, am descoperit că pentru Ioana „cald” însemnă materiale naturale cât mai neprelucrate, ca lemnul și piatra, iar prin „cochet” își doreste câteva accente ale stilului industrial aduse într-un context scandinav.

Livingul și bucătăria

Accesul în apartament se face direct în zona de living, un open space ce cuprinde zona de gătit, zona de luat masa și zona de socializare. Înca de la intrare, un impact puternic il are peretele pe care s-a montat un lambriu de lemn, vopsit în degrade de albastru și nuanțe naturale de lemn. Pentru ca efectul sa fie complet, am coborât labriul și pe fronturile comodei.

Atât pentru a delimita intrarea de restul încăperii cât și pentru a încadra zona de luat masa, am propus un perete despărțitor ce ia forma unei biblioteci accesibile din ambele parți. Masa de dinning realizată la comanda din lemn masiv și fier forjat este pusă în valoare de peretele finisat cu vopsea decorativă cu aspect de beton. Aceeași textură o regăsim și in dreptul blatului de bucătarie. Pentru mai multe locuri de depozitare, am propus în spatele canapelei un corp de mobilier care suplimentează, in același timp, blatul de lucru.

Dormitorul matrimonial

În dormitorul matrimonial predomină stilul shabby chic, cu multe perne decorative, lumânări și linii fluide. Cu o slăbiciune declarată pentru lumânarile parfumate, i-am propus Ioanei o zonă specială pentru acestea, realizată din două cutii dreptunghiulare de sticlă, suspendate de tavan. Lambriul din lemn vopsit alb încălzeste încăperea și intră în contrast cu peretele de cărămidă, care alături de obiectele de iluminat dau o notă industrială dormitorului.

Grupul sanitar și baile

Dimensiunile reduse ale grupului sanitar ne-au motivat să proiectăm o fâșie de oglindă care acoperă doi dintre pereții încăperii.
Baia matrimonială a luat două înfățișări diferite, una industrială, în care zona dușului a fost marcată de placuțe mici de faianță, și o variantă mai caldă, în care predomină piatra în nuanțe de bej și crem.
Cât despre baia din camera copilului, aceasta a fost amenajată cu multe elemente shabby chic și mult „dulce”.

Biroul

Pentru că cei doi tineri lucrează uneori de acasă, una din camere s-a transformat într-o zona de lucru care satisface nevoile amândurora: zona de citit și birou pentru computer. Tapetul creativ susține mediul de lucru și în același timp îi oferă o notă prietenoasă de „acasă”; zona de citit este marcată de un sistem de iluminat „joben”, ce coboară din tavan chiar deasupra fotoliului butterfly!

Holul

Amintirile frumoase din locurile vizitate au acum un loc special. Toți magnetii de pe frigider s-au mutat în hol, pe un perete cu dimensiuni pe măsura numărului lor. Peste vopseaua magnetică aplicată pe tot peretele, am adăugat o vopsea ceramică, ” vopsea tablă de scris”, astfel încât iși pot organiza colecția pe țări și contimente, putând adăuga oricând o noua locație!