Livingul – idei de amenajare
21777
post-template-default,single,single-post,postid-21777,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Livingul – idei de amenajare

[:ro]Pentru a putea alege cele mai potrivite soluţii pentru amenajarea livingului trebuie mai întâi analizate funcţiunile pe care le va avea acest spaţiu. Este drept că ele sunt relativ intuitive şi, de cele mai multe ori, aceleaşi: spaţiu unde să-ţi întâmpini oaspeţii, unde să petreci timp cu familia, care să îţi ofere contextul potrivit pentru a te relaxa, unde să poţi citi sau asculta muzică.

d7feeb08d6b01dbe030f996751b7ded2

3ffc97a3d0625663d3ec479f7c9e1db9

cf0f645e564b574bcdc6c9a1b60f31b5

Astfel, felul în care alegem să-l folosim, ceea ce stabilim drept destinaţie predominată va inflenţa în mod semnificativ şi amenajarea. Una este să creezi o încăpere în care să ştii că vei putea acomoda opt persoane pentru „seara de film” la care ai vrea să îţi inviţi prietenii o dată pe săptămână şi cu totul altceva să segmentezi spaţiul astfel încât aceeaşi cameră să îţi ofere deopotrivă o zonă primitoare în care să se poată discuta la o cană de cafea sau un pahar de vin în doi, un colţişor care să se preteze lecturii şi care să fie suficient de confortabil pentru a-ţi oferi timp cu tine.

603d4558bdc51ee1524367c1796d65c6

E drept ce se spune, totuşi, că imaginaţia nu are limite şi probabil nici creativitatea, în general, nu neapărat cea personală, căci bine ar fi să fim cu toţii infinit de creativi. Oricum important este că există soluţii şi pentru cei care nu debordează de creativitate, doar pentru asta sunt specialiştii.

Designul interior poate fi deopotrivă privit ca fiind artă şi ştiinţă, întrucât artisticul se manifestă prin dimensiunea sa estetică, în vreme ce ştiinţificul transpare din capacitatea de a armoniza, de a calibra soluţiile estetice cu necesităţile funcţionale şi cu structura finită şi limitată a spaţiului predefinit ce urmează a fi amenajat. Cu alte cuvinte, s-ar putea să nu fie totuşi imposibil să obţinem tot ce ne dorim de la camera de zi, oricât am fi de exigenţi. Însă, pentru a ajunge la rezultatul dorit, trebuie să fim conştienţi că va trebui să punem în mişcare un excelent simţ estetic, o bună capacitate de a percepe potenţialul spaţiului, creativitate, abilitatea de a armoniza volume, nuanţe cromatice, de a controla luminozitatea şi aşa mai departe.

ea6c4b88ffba28c92e753387d7c0641f

Poziționarea televizorului este unul din cele mai importante aspecte de care trebuie să ținem cont atunci când amenajam camera de zi. Trebuie să ținem cont de fluxul de circulație care se creează astfel încat să nu fie afectată traiectoria canapea-televizor. Pe de alta parte, trebuie să ne asigurăm că lumina atât naturală cât și artificială nu va incomoda vizionarea programelor preferate. De aceea vă sugeram să vă asigurați ferestrele cu draperii, rolete, etc. cu un grad de opacitate ridicat, și un acces cât mai rapid la întrerupatorul sistemului de iluminat general.

Luați în calcul atât variantele de întrerupator cap-scară care permite comanda unui circuit de iluminat din două puncte diferite (unul din ele fiind accesat din canapea) cât și de întrerupator dimabil ce reglază intensitatea luminoasă.

1123ce93e2dc9da56b2f9c2607e29140

Folosiți lumina atât din punct de vedere funcțional cât și estetic: spoturi încastrate care accentuează o zona de expunere (colecții, tablouri, etc.) sau finisajul unui perete, lampadarul sau veioza necesare zonei de citit, etc. Lumina dispusă pe cât mai multe niveluri și de intensități diferite are avantajul de a creea stări diferite în funcție de activitățile pe care le desfașurați acolo.

2233660ce7694dd612a704306a47b34c

Fiind vorba de cea mai utilizată cameră dintr-o locuință, alegeți materiale și finisaje rezistente și ușor de întreținut.

Prin natura sa, livingul este o încăpere în care ne putem juca foarte mult în ce priveşte amenajarea, îmbinând tipare, stiluri şi culori. Ne permite asta (şi chiar e încurajată de) multitudinea de activităţi pe care vrem să le cuprindem în această cameră şi vom putea să marcăm zonele diferite folosind obiectele de mobilier adecvate, elemente de impact cum este, spre exemplu, un accent wall, surse de lumină sau, de ce nu, toate acestea la un loc.

001e8d7b189dec49b6b38e4c2e71b1f3

Livingul sau camera de zi este un spaţiu cu un potenţial imens, iar soluţii există, tot ce trebuie este să fie identificate cele mai potrivite şi să fie puse în practică într-un mod profesionist.

Sursa foto: www.pinterest.com[:]