Găsește inspirația precum un designer de interior
1678
post-template-default,single,single-post,postid-1678,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Găsește inspirația precum un designer de interior

[:ro]Foarte multa lume ne intreaba cum ne gasim inspiratia. Cum reusim sa avem atatea proiecte si toate diferite unele de celelalte. Poate ca suna a cliche, dar inspiratia vine din tot ce ne inconjoara si, in special, din interiorul nostru.

Pentru a-ti gasi inspiratia, nu conteaza daca este pentru un proiect personal sau profesional, trebuie intai sa te uiti in interiorul tau. Trebuie sa te cunosti si sa intelegi de ce lucrezi la acest proiect. Trebuie sa iti cunosti plusurile si minusurile si, in special, sa stii la ce esti bun si cand sa ceri ajutorul. Nu avem raspunsuri la toate intrebarile (desi ar fi tare frumos sa fie asa), asadar, trebuie sa stim ce nu stim si unde sa gasim raspunsurile.

inspiratie calatorii design interior (2)

Intr-un proiect de design de interior, clientul este pionul principal, deoarece designul trebuie sa reflecte combinatia perfecta intre nevoile si dorintele acestuia si designul nostru. Deseori, este necesar sa citim printre randuri pentru a intelege pe de-a-ntregul cum isi imagineaza clientul spatiul perfect. Totul incepe cu un set de intrebari si imagini pentru a gasi un rezultat concret a ceea ce se vrea in spatiul dat catre amenajare. Suntem fiinte complexe, de aceea setul de intrebari cuprinde un spectru larg de domenii, deorece inspiratia noastra poate reiesii din intrebari care nu sunt in relatie directa cu designul interior.

Cand acest pas este finalizat, ne intoarcem la propriile ganduri. Abia acum incepe munca adevarata, pentru ca trebuie sa cream o armonie perfecta intre ceea ce doreste clientul si ceea ce cream noi. Inspiratia isi are baza in experienta personala. Ne datoram noua si celor din jur sa iesim sa o cautam, sa avem ochii si inima deschisa. Asa ca citim, calatorim, ne uitam, atingem si combinam toate aceste elemente. A crea ceva nou inseamna a iesi din zona de comfort si, cateodata, nu este cel mai usor lucru, dar abia atunci frumusetea iese la suprafata. Atunci descoperim elemente noi cu care putem sa jonglam, culori si texturi noi.

Si asta este frumusetea meseriei noastre de designer interior si motivul pentru care fiecare proiect este diferit.

Lumea din jurul nostru este una dintre cele mai inspirationale elemente. Este combinatia perfecta de culoare, textura si materiale. Atunci cand calatorim, ne place sa ne pierdem pe stradutele oraselor pline de boutiquri si obiecte personalizate. Ne place sa interactionam cu oamenii si cultura locului, care, astfel, ne extinde viziunea asupra lumii. Gustam mancaruri noi si vizitam artisti locali.

inspiratie calatorii design interior

natural autentic design interior

Sa ne indreptam putin catre natura. Ce element extraordinar! Lumea din jurul nostru se schimba atunci cand soarele e sus pe cer – totul prinde viata, culorile sunt puternice si vibrante. Ploaia aduce cu ea un sentiment de melancolie plin de romantism si amintiri. Iar noaptea, atunci cand luna urca sus pe cer, formeaza o lume de umbre in care mintea noastra este libera sa creeze o dimensiune diferita.

Asadar, cand suntem intrebate unde ne gasim inspiratia, lumea noastra se deschide catre voi. O lume interesanta, cu bune si rele, o lume pe care noi, pas cu pas, invatam sa o acceptam si din care sa luam tot ce e mai bun.

inspiratie armonie design interior

Sursa foto: www.pinterest.com[:]