De ce elemente să ții cont dacă vrei un decor romantic
2403
post-template-default,single,single-post,postid-2403,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

De ce elemente să ții cont dacă vrei un decor romantic

[:ro]Când spui decor romantic, probabil primele lucruri care îţi vin în minte sunt ideea de ambient primitor, care evită excentricităţile şi este, în schimb, bine echilibrat şi decorat cu ceea ce ai putea defini ca fiind bun-gust.

canapea sofa roz pal elegant

Paleta cromatică

Pentru a crea un interior romantic ar trebui să ai în vedere o paletă cromatică relativ discretă. O decizie în acest sens ar putea fi cu privire la pereţi şi la principalele detalii arhitecturale, toate acestea ar putea fi redate în nuanţe deschise care, ulterior pot să fie coordonate cu elemente care urmează aceeaşi tendinţă sau puse în contrast cu unele care să impună o o notă ceva mai puternică.

dormitor pastel bleu perne imprimeu floral, trend panetone

Motive florale

Motivele florale sunt şi ele adesea asociate cu ideea de romantic. Probabil legătura se crează cu semnificaţia din spatele lor care trimite deopotrivă la arome, parfum, precum şi la estetica delicată. Depinde de abundenţa elementelor florale pe care vrei să le inserezi, dar chiar dacă vor fi multe sau puţine, pentru ambele situaţii se pot găsi abordări moderne. O tapiţerie cu motive florale pentru un fotoliu solid ar putea fi o opţiune potrivită, menţinând astfel cantitatea la minimul necesar, dar, la fel de bine, un accent-wall luxuriant încărcat cu o multitudine de elemente vegetale şi florale s-ar putea la fel de bine a fi o idee bună.

Mobilier în stil decorativ

Obiectele de mobilier în stil baroc sau roccocco vor fi fără îndoială potrivite într-un context care se vrea romantic. Încărcătura culturală a unor astfel de obiecte se poate reflecta uşor asupra mediului, făcând astfel greu de ignorat contextul istoric şi estetic la care face referire. E evident că originalele unor astfel de obiecte nu sunt tocmai accesibile, ci foarte costisitoare, dar există replici contemporane cu care ar putea fi substituite sau reinterpretări în cheie modernă, acestea din urmă nu copiază ci doar se inspiră din detaliile trecutului, adecvânduse astfel uşor unui context contemporan.

draperii visinii dormitor elegant

Iluminat

Iluminatul poate face o mare diferenţă. În primul rând lumina ea însăşi, ţi-ai putea imagina un interior romantic ca fiind foarte luminos sau, doar având marcate prin accente de lumină câteva detalii bine alese (colecţia de fotografii a familiei, un tablou, o oglindă etc.). Ferestrele mari şi culorile deschise ajută, fără îndoială la a crea o lumină abundentă pe timpul zilei, dar pentru a obţine acelaşi rezultat noaptea orientarea ar trebui să fie spre alegerea celor mai potrivite corpuri de iluminat. Pentru a contribui şi mai mult la construirea interiorului romantic, acestea ar trebui să fie obiecte solide aşa cum sunt candelabrele somptuoase.

Oglinzi

Oglinzile pot veni şi ele în completarea unui interior romantic. Indiferent de formă sau dimensiune ele reuşesc cumva să creeze acest tip de atmosferă. O oglindă solidă, aşezată pe podea va fi un puternic punct de interes în orice cameră şi cu cât e mai mare şi mai luxurios decorată rama care o completează, cu atât mai bine.

Sursă foto: www.pinterest.com