Un altfel de Crăciun!
1992
post-template-default,single,single-post,postid-1992,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Un altfel de Crăciun!

[:ro]Si am ajuns aici, la sfarsitul lui 2015. Cati dintre voi va ganditi la cum a fost 2015 si cum va fi 2016? Noi cu siguranta ne gandim! In acelasi timp, decembrie este acea perioada a anului cand ne strangem cu familia si prietenii sa sarbatorim atat sfarsitul cat si inceputul, un moment plin the ganduri pozitive si sperante.

Cu aceeasi gandire pozitiva, haide sa trecem la unul dintre cele mai frumoase momente ale acestei perioade – decorarea casei de sarbatoare. O mare parte a bucuriei Craciunului este sa-l petreci intr-o atmosfera de sarbatoare! Iar anul acesta am venit cu idei indraznete. Speram sa te inspire asa cum am fost si noi, la randul nostru, inspirate cand am scris acest articol.

design interior christmas deco

design interior deco

Am decis ca in acest an sa iesim din obisnuit si sa urmam calea culorilor traznite. Scapa de standardul alb-rosu! Institutul Pantone si-a asumat un risc si a vorbit despre egalitatea intre sexe atunci cand a ales cele doua culori ale anului 2016. Asa ca de ce sa nu ne asumam si noi un risc? Rose Quartz si Serenity sunt castigatorii 2016! Aceste doua culori demostreaza un echilibru intre un ton de rose cald si un ton mai linistit si rece de albastru, reflectand astfel conexiunea care imbie la ordine si liniste. Rose Quartz este persuasiv, dar in acelasi timp gentil, exprimand compasiune si calmitate. Serenity este usor ca fulgul si aerisit, dand un setiment al cerului care se extinde peste noi aducand un sentiment de liniste si relaxare, chiar si in vremuri tulburi.

Nu va speriati! Nu va sfatuim sa va transformati casa in roz pal sau bleu. Avem indeajuns de multe optiuni pentru aceste doua culori. Si va vom ajuta pe intreg procesul.

In primul rand, ai un numar mare de optiuni cand vorbim despre finisaje – poti sa incerci orice, de la mat, metallic sau lucios. Joaca-te cu ele; combina-le, da-ti frau liber imaginatiei si vei fi surprins de rezultat. Foloseste stopi de culoare sau culori sclipitoare pentru a crea atmosfera dorita. Trebuie doar sa ai grija cand folosesti aceste finisaje pe diferite culori. Daca inclini catre texturi diferite de finisaje, ai grija sa menti gama cromatica in aceasi nuanta de culoare sau in nuante total opuse (cald-rece), astfel sa creezi un contrast puternic intre o culoare deschisa si o nuanta inchisa. De exemplu, daca vrei sa folosesti globuri intr-un roz soft, dar lucios, poti merge pe contrastul dintre un albastru/violet/negru mat.

Oamenii au tentida sa fuga de contraste pentru ca, sa fim sinceri, nu este cel mai usor lucru de realizat; in timp ce, pastrand totul intr-o singura nuanta, suna ca fiind cea mai usoara optiune. Bineinteles, suntem cu totii diferiti (ce bine!) si in ziua de azi avem libertatea de a ne exprima si a ne descoperii; iar acest lucru incercam sa ti-l inducem si tie prin acest articol.

Sa ne intoarcem la decoratiuniile noastre (gandurile noastre zboara intre decoratiuni si idei despre viata…)

Furmusetea acestor doua culori este ca te poti juca si le poti integra in spatiul tau fara a avea nevoie de schimbari majore. Adauga cateva pernute si o patura pufoasa pe canapea. O vaza in care sa pui cateva crengute pe care atarna globuri si masa ta este gata sa primeasca musafiri. Pentru cei care au un curaj debordant, va sfatuim sa vopsiti zidul din spatele pomului pentru a schimba intru-totul atmosfera incaperii. Foloseste borcane mari si umple-le cu conuri vopsite. Atarna instalatia de Craciun in spatele unei draperii de un albastru pal si cateva decoratiuni de sistemele de iluminat si casa ta este pregatita sa il primeasca pe Mos Craciun!

Atat de multe idei iti vin in minte atunci cand te deschizi. In concluzie, haideti sa ne bucuram de Craciun, alaturi de familie si prieteni intr-un spatiu facut sa fie memorabil!

P.S. Ne-ar face mare placere sa vedem cateva dintre ideile voastre puse in practica, daca vreti sa le impartasiti cu noi

design interior table setting candles

design interior diy

Inspiratie foto: www.pinterest.com[:]