Holul este deopotrivă un spaţiu de legătură cât şi unul de tranziţie. Rolul său de intermediar între celelalte încăperi şi natura sa de spaţiu de tranziţie sunt cele două aspecte care, de multe ori, îl fac să fie neglijat. Nu obişnuim să zăbovim prea mult în acest spaţiu şi, poate tocmai de aceea, atenţia pe care i-o acordăm este şi ea redusă semnificativ. Privind lucrurile în anasamblu, nu e greu să vedem că o asemenea neglijenţă sau, mai bine spus, un asemenea interes scăzut ar putea avea repercusiuni asupra întregii locuinţe. În fond, pentru a obţine armonia căutată, ar trebui să acordăm atenţie fiecărei componente a întregului, unde mai pui că, nu-i aşa, the devil is in the details.

holul design interior - piatra

holul design interior - plante

holul design interior - fotoliu

holul design interior - casa de vacanta

holul design interior - bicicleta suspendata

holul design interior - rasina epoxidica

holul design interior - modern

Şi apoi nu este acesta singurul motiv pentru care ar trebui să acordăm mai multă atenţie holului. Deşi este o zonă de trecere are un potenţial care poate fi exploatat în interesul ansamblului mai mult decât am putea spera. Dacă în celelalte încăperi mizăm, adesea, pe spaţiu, holul este, probabil, una dintre puţinele încăperi în care puteam face compromisuri la acest nivel. Putem reduce din suprafaţa sa atât cât este nevoie pentru a obţine cât mai multe spaţii de depozitare, obţinând astfel avantajul de a nu mai fi obligatoriu să le facem loc acestora în celelalte încăperi. O soluţie ar fi să plasăm dulapuri pe toţi pereţii holului. Alegerea lor depinde, desigur de gusturi. Pot fi clasice, păstrând în structura lor spaţii pentru expunerea unor elemente decorative sau pot fi minimaliste, într-o nuanţă uniformă şi cu detalii decorative reduse la minim astfel încât să se deghizeze într-un perete al locuinţei.

amenajare hol - depozitare sub scara

amenajare hol - dulap intrare

amenajare hol - sertare sub scara

amenajare hol - depozitare

amenajare hol - cuier intrare

amenajare hol - pantofar intrare

amenajare hol - dulap cu sertare

amenajare hol - comoda tablouri

Pentru cei care, deşi şi-ar dori, nu-şi permit să dedice o întreagă încăpere bibliotecii, biroului, sau unei zone retrase de relaxare, holul ar putea fi locul ideal pentru amenajarea acestora. Rafturile dispuse pe pereţii holului pot crea deopotrivă un aspect plăcut şi un spaţiu amenajat util, mai ales dacă există și o scară interioară.

holul design interior - biblioteca

holul design interior - birou sub scari

holul design interior - paturi suprapuse

holul design interior - birou integrat sub scara

holul design interior - spatiu eficient

holul design interior - spatiu dimensiuni reduse

holul design interior - birou

La fel de bine, holul s-ar putea transforma într-o galerie în care să fie expuse cele mai preţuite amintiri ale familiei. Pereţii holului, pot fucţiona ca spaţiu de expoziţie pentru fotografii, creând astfel nu numai un decor plăcut, ci şi o ambianţă potrivită pentru întâmpinarea eventualilor oaspeţi.

hol amenajare interioare - rame foto

hol amenajare interioare - tablouri

hol amenajare interioare - fotografii

Iată numai câteva dintre opţiunile pe care le poate oferi holul pe care, de regulă, îl traversăm fără a lua în calcul cât de mult ar putea contribui la confortul locuinţei noastre.

hol amenajare interioare - canapea intrare

Sursă foto: www.pinterest.com