Identitatea vizuală a brandului este o parte foarte importantă a oricărei afaceri, fie ca este vorba despre servicii sau produse, regula ramane valabilă in ambele cazuri, oferă recunoaştere brandului şi ajută la consolidarea acestuia pe piață. Dacă pana acum câţiva ani, identitatea brandului se limita la angajarea unui designer grafic, sau a unei persoane creative, care urma nişte instrucţiuni simple şi crea cateva item-uri importante precum cartea de vizită, plicuri şi broşuri, din 2013 lucrurile s-au schimbat considerabil, identitatea brandului inseamnă mult mai mult decat o carte de vizită.

Acum,identitatea vizuală este constituită din toate elementele vizuale care reprezintă afacerea: nume, slogan, logo, design interior, design exterior, cărţi de vizită, materiale publicitare. Toate trebuie realizate ca parte a aceleiași povești.

design interior creativ

ideintitate brand logo design interior

brand logo design interior

Companiile sunt evaluate în funcţie de calitatea produselor lor, de cea a serviciilor pe care le oferă, în funcţie de competenţa angajaţilor, de stabilitatea managementului şi de relaţiile pe care le construiesc cu partenerii şi clienţii deopotrivă. Toate acestea reflectă o anumită imagine a companiei care, pentru a-i asigura succesul, trebuie plănuită şi construită cu grijă. Din acest motiv, o companie trebuie să transmită şi prin imagine atât conceptele care stau la baza ei, cât şi modelul de business pe care îl propune şi valorile sale. Designul de interior al sediului unei companii, ajuta la diferenţierea faţa de concurenţa si reprezintă o garanţie a calităţii si a increderii in organizaţie.

Rolul designului de interior este de a oferi indirect indicii in privinţa credibilitatii companiei si de a stabili un raport pozitiv cu clientul. Acest proces este similar relatiilor dintre persoane, unde prima impresie poate influenţa negativ sau pozitiv toate contactele ulterioare.

design interior receptie  zona de asteptare

design interior receptie alb maro lemn

design interior receptie beton inspiratie

design interior receptie beton lemn

design interior receptie lemn beton

design interior receptie lemn sticla

design interior receptie marmura lemn

design interior receptie stil industrial

design interior spatiu comercial

receptie design interior caramida beton stil industrial modern

receptie design interior lemn caramida

receptie design interior perete verde gradina verticala

receptie design interior premium

receptie pardoseala epoxidica alba

design interior alb scaun eames

design interior comercial vopsea epoxidica roz pereti caramida alb

design interior creativ original

design interior design creativ

design interior meeting room alb

design interior meeting room turquoise

design interior original

design interior sala de consiliu colorat creativ

design interior sala de consiliu

design interior spatiu comercial

design interior zona de asteptare

design interior

sala de consiliu design interior

Ne perecem 90% din timp in interioare, din care minim 35% la locul de munca. De aceea, crearea unui mediu de lucru funcţional, ergonomic si creativ are un puternic impact asupra angajaţilor si automat asupra productivitaţii muncii.

Pasiunea, implicarea si starea de spirit a angajaţilor sunt elementele ce ghidează direcţia activității companiei. Designul interior, alături de satisfacţia financiara a angajatului, reprezinta un stimulent puternic in creşterea productivitaţii muncii prin confort , funcţionalitate, ergonomie, cromatică, iluminare eficientă.

birou design interior depozitare expunere creativa

birou ergonomic spatiu de lucru design interior

birouri corporatie idei

design interior birou alb elegant

design interior birou intimitate functiomalitate natura

Gibson Compulsive

design interior birouri corporatie

design interior birouri mutinationala idei

design interior birouri relaxnt perete alb

design interior corporatie zona de asteptare

design interior creativ multinationale

Având în vedere dinamica actuală a pieţei, trebuie spus că originalitatea joacă şi ea un rol important. Nu este suficient să oferi servicii şi produse de calitate. Pentru a se diferenţia de altele, o companie trebuie să justifice prin ce este diferită, ce o face specială şi ce o face să fie cea mai potrivită alegere într-un context sau altul.

birouri spatii corporate idei

design interior companie corporate

design interior corporate

design interior sediu cental

design interior sediu central zona de relaxare

design interior sediu

design interior zona de relaxare multinationale

idei amenajare design interior

idei amenajare spatiu de intalniri

idei amenajare zona de esteptare fotoliu rosu tablou

idei scari pernute colotare balben

Dincolo de toate aspectele originale pe care ai vrea să le transmită compania ta, aceasta va fi totuşi un spaţiu public orientat, cum aminteam mai sus, spre interacţiunea cu clienţii şi partenerii şi, totodată, un spaţiul de lucru care trebuie să poată oferi intimitate atunci când e nevoie de ea. În consecinţă, trebuie acordată atenţie, în mod special, versatilităţii, organizării şi segmentării spaţiului. Să ajungi la astfel de rezultate e o provocare, dar tocmai asta justifică implicarea unui designer de interior. Un designer de interior are pregătirea şi abilităţile necesare să creeze un mediu care:
• să poată răspunde nevoilor unei mari varietăţi de oameni, în vreme ce rămâne consecvent cu valorile şi imaginea-reper a companiei
• reflectă profesionalism, dar este confortabil, astfel încât cei care îşi petrec timpul în acest spaţiu să nu simtă asta ca fiind o corvoadă
• este bine organizat astfel încât să fie uşor şi pentru „outsideri” şi pentru cei ai casei să se orienteze
• se pretează muncii în echipă, oferind, totodată, intimitatea necesară concentrării pe sarcini mai dificile precum şi cea necesarp întâlnirilor care trebuie ţinute în spatele uşilor închise.

Am vrut să prezentăm în termeni ceva mai concreţi avantajele implicării unor profesionişti în design interior, dar, probabil, într-o oarecare măsură, prezentarea nu era necesară, deoarece în contextul unei pieţe competitive, când vine vorba de calitate, compromisurile ar trebui evitate şi numeni nu ştie asta mai bine decât cei care conduc afaceri de succes.

Sursa foto: www.pinterest.com