Designul high-tech reprezintă una dintre cele mai moderne tendinţe în domeniul amenajărilor de interior. Este un stil care exploatează specificul tehnologiilor de ultimă generaţie şi poate fi folosit atât în designul interior rezidenţal, cât şi în cel public.

design interior  scari lemn minimalist

design interior baie perete verde

design interior baterie lavoar

design interior nisa bucatarie

design interior sauna stil modernist minimal

Stilul este inspirat de cel industrial şi, în consecinţă, imaginea pe care o crează foloseşte şi integrează trăsăturile funcţionale ale elementelor constituente. In interioarele high-tech se întâmplă frecvent să existe o relaţie deschisă cu structura care, adesea devine parte din ansamblul vizual final. Designul interior high-tech preia potenţialul estetic original al ţevilor, clapelor, lifturilor, grinzilor şi canalelor de aerisire. De asemenea, acest stil acordă mare importanţă materialelor precum sticlă, plastic şi metal şi, în ceea ce priveşte cromatica, etalează o paletă compusă preponderent din argintiu metalic, negru şi alb. De vreme ce unul dintre conceptele-cheie care trebuie folosit pentru a defini interiorul high-tech este eficienţa, devine evident atunci că stilul high-tech poate fi cel mai bine asociat cu abordările de tip industrial şi minimalist.

design interior  perete separator

design interior  perete separator

design interior bucatarie moderna minimalista lemn stejar

design interior bucatarie

design interior dormitor mansarda stil modern high tech

design interior dormitor modern high tech

design interior dormitor modern

design interior mobilier modern

În interioarele high-tech frumuseţea şi esteticul în general sunt asociate cu funcţionalitatea şi cu dimensiunea practică. Totodată deschiderea este, de asemeena, o trăsătură definitorie a unor astfel de interioare.

Mobilierul adecvat pentru interioarele high-tech trebuie să păstreze contururi geometrice simple şi să fie realizat din materiale monocromatice, consecvente cu paleta generală a spaţiului. Acesta creşte potenţialul creativ al unui spaţiu care altfel ar putea părere rigid, prin adăugiri care amintesc de apetitul său pentru inovaţie şi funcţionalitate.

design interior comoda fisier dosare

design interior comoda moderna stil minimalist

design interior lavoar negru mat trend 2016

design interior mobila birou minimalist modern negru lucios

design interior mobila bucatarie stil minimalist

design interior mobiler birou modern high tech alb lucis

mobilier stil modern design interior

Indicat ar fi să fie cât mai puţine decoraţiuni interioare, de altfel, acceaşi abordare e recomadată pentru orice obiect care ar putea fi în plus, iar simplitatea formelor este un imperativ de care trebuie ţinut cont în întregul spaţiu. Când vine vorba de zugrăvirea pereţilor, o opţiune ar fi să nu o faci. Pereţii goi, de beton aparent pot accentua afirmarea stilului high-tech. Podelele pot fi acoperite cu piatră naturală, plăci de gresie sau covoare. Evită să acoperi ferestrele, dar dacă vrei neapărat să marchezi limita dintre spaţiul interior şi cel exterior, o opţiune mai bună ar fi jaluzelele monocromatice, fie verticale, fie orizontale.

design interior baie stil modern contemporan pardoseala vopsea epoxidica

design interior bucatarie perete sticla

design interior pardoseala placi ceramice

design interior stil minimalist contemporan perete negru scaun alb contrast

design interior stil minimalist modern perete sticla perete lemn recuperat stejar

design interior stil minimalist trend tendinte

Stilul high-tech pune mare accent pe lumina artificială. Corpurile de iluminat ar trebui să reflecte şi ele gustul minimalist, pentru forme şi tipare geometrice, clare şi simple.

corpuri de imuminat contemporane minimaliste design interior

design interior corp de iluminat lustra pendant modern negru

design interior corp de iluminat lustra pendant modern

design interior corp de iluminat lustra pendant

design interior corp de iluminat veioza moderna scaun lemn sezut piele perete negru

design interior lampadar canapea stofa bej masuta de cafea

lampadar alb scaun trend 2016

Sursa foto: www.pinterest.com