Dacă ar fi să te gândeşti la materialele care par să rămână pentru totdeauna moderne, atunci, unul dintre ele ar fi, fără îndoială, denimul. Destul de versatil atât în ceea ce priveşte culoarea, cât şi textura, denimul poate fi o sursă de inspiraţie atât pentru designul vestimentar, cât şi pentru designul de interior.

design interior moda geaca de blugi

design interior perne din denim

design interior canapea denim stil industrial

Denimul poate completa perfect atât un interior luminos şi deschis, cât şi un spaţiu mai puţin generos şi ceva mai întunecat. Deşi culoarea sa rece pare să se potrivească mai bine într-un „peisaj” masculin dominat de un echilibru rigid şi de detaşare, în funcţie de cum este integrat într-un anumit spaţiu poate, la fel de bine, să devină punctul central al unui mediu cald şi primitor.

design interior living vesel canapea denim

design interior living colorat

design interior living canapea denim

amenajare apartament living canapea denim

amenajare apartament stil scandinav denim

design interior denim stil vintage

design interior denim culori inchise

design interior perete textil

Acest material este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale tinereţii, dar nu numai al unei tinereţi limitate temporal, ci a spiritului tânăr în general, acel spirit liber şi nonconformist care poate fi trăsătura specifică a unora pe tot parcursul vieţii. Tocmai de aceea denimul poate fi văzut drept unul dintre simboluirle clasice ale modernităţii, sugerând, atunci când este folosit cum se cuvine, deopotrivă un soi de echilibru şi semnificaţie clasice, precum şi o formă de pospeţime şi o înclinaţie spre inovaţie.

design interior denim fashion forever young

design interior fashion denim

design interior denim butterfly chair

amenajare living stil masculin

design interior indigo masa cafea

design interior living pian lemn

design interior cosy style aripi inger

design interior tablou excentric

Datorită tuturor caracteristicilor sale, denimul poate deveni un aliat demn de luat în seamnă în efortul de a crea concepte de design interior care să răspundă unei mari varietăţi de gusturi şi preferinţe. Poate fi sobru şi subtil, primitor şi cald, ludic şi neconvenţional sau dramatic, controversat, elegant şi chiar minimalist. Denimul poate el însuşi să inspire multe posibilităţi şi scenarii, dar de datorează contextului în care e plasat posibilitatea de a-i pune în evidenţă anumite trăsături specifice pentru a crea o imagine coerentă.

design interior sezlong denim

design interior vopsea decorativa denim

design interior living albastru

design interior living modern denim

design interior marin alb albastru

design interior scandinav gri albastru

design interior canapea indigo stil clasic

Denimul poate foarte bine îmbrăca o zonă de lucru sau de lectură, poate stabili puncte de focus într-un living spaţios, poate crea mediul relaxant potrivit pentru odihnă cu care te aştepţi să te întâmpine dormitorul la finalul unei zile obositoare şi poate chiar să dea tonul pentru o bucătărie.

design interior patchwork denim

design interior fotoliu denim

amenajare living scaun de relaxare

design interior DIY denim

design interior vopsea imitatie denim birou

design interior lenjerie blug dormitor

design interior lenjerie cosy albastra

Celebrul creator, Ralph Lauren, a mers mai departe, inventând un tip de zugraveală decorativă pentru pereți care imită textura denimului din care sunt confectionați celebrii jeanși, ce poate fi obtinuță cu ajutorul vopselurilor și uneltelor din colectia Indigo Denim by Ralph Lauren. Această colecție de vopseluri contine 14 nuanțe diferite de denim. Desigur că cea mai importantă este tehnica de aplicare, nuanța dorită putând fi obtinuță de la orice magazin specializat, în baza unei mostre de culoare.

design interior vopsea imitatie denim

design interior vopsea lavabila denim

De la Mutina, colecția Tratti, design by Inga Sempé, poți alege chiar și plăci ceramice ce imită textura și culoarea denimului.

Design interior faianta Tratti Inga Sempe Mutina

Design interior faianta denim Mutina

Întrucât este uşor de găsit şi nu prea costisitor, acest material poate fi folosit ca sursă principală pentru proiecte de tip DIY. Astfel, ar putea fi folosit ca tapiţerie pentru anumite obiecte de mobilier, pentru a crea soluţii de depozitare, pentru a concepe cuverturi, covoare sau feţe de pernă neconvenţionale şi chiar pentru a concepe mici proiecte artistice.

amenajare apartament idei decor

amenajare apartament denim

design interior covor denim albastru

design interior perne din blug

design interior covor vintage

design interior vopsea DIY denim

Îți recomandăm câteva produse din denim pe care le poți găsi la magazinul KARE din Băneasa, București si pe www.4interior.ro:

Design interior mobila denim bucuresti

design interior denim fashion mereu tineri

Sursă foto: www.pinterest.com