Cuprul, accent în trend
21776
post-template-default,single,single-post,postid-21776,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Cuprul, accent în trend

[:ro]Atunci când sunt folosite în amenajări interioare, metalele în nuanţele lor naturale trimit cu gândul la un aspect industrial, brut, chiar rece.

Cuprul este, prin câteva dintre caracteristicile sale, cu totul distinct de alte metale. Înainte de toate, cuprul se remarcă prin nuanţele sale calde. Da, nuanţe, nu nuanţă pentru că o altă trăsătură importantă a acestui metal o reprezintă versatilitatea sa cromatică. Acestea, împreună cu strălucirea temperată, inerentă a acestui material, îl fac să fie ideal pentru decorurile moderne cu finisaje atent alese.

Astfel, vedem tot mai des cum cuprul pătrunde în interior, intrând în compoziţia corpurilor de iluminat, a robineţilor din baie şi bucătărie, a obiectelor sanitare şi, desigur, a obiectelor decorative.

4406eb834cec6528e2afa2239f48c854

Metalele ies întotdeauna în evidenţă pe fundalul dominant din interioare, de regulă, de texturi şi materiale de o cu totul altă natură. Cuprul, mai mult decât celelalte, poate fi uşor combinat cu alte metale, şi amprenta pe care timpul o lasă asupra lui nu îi conferă un aspect de degradare, nu îl face să pară inestetic şi deteriorat, ci, dimpotrivă, mai interesant şi atractiv.

Accentele realizate cu ajutorul cuprului în designul interior ţin de cele mai recente tendinţe în domeniu. Alegând pentru bucătărie sau pentru baie o chiuvetă din cupru sau chiar o cadă, vei da o notă chic decorului modern pentru care probabil ai optat.

Plăcile din cupru cu care poţi tapeta pe alocuri pereţii locuinţei tale, la fel ca şi corpurile de iluminat vor face ca ansamblul să capete un ton contemporan.

1bc52d9fa8e3ec3b9cd242a9b230f1ca

Ramele din cupru pentru oglinzi, la fel ca şi elementele mici, dar uşor observabile, cum sunt mânerele dulapurilor vor accentua latura preţioasă şi elegantă a designului pentru care s-a optat şi care poate fi pus în practică şi prin astfel de detalii surprinzătoare şi de efect.

Readus în vizorul specialiştilor în design interior, pe valul atenţiei tot mai mari arătate elementelor vitage şi pe fondul reciclării, cuprul a dovedit că flexibilitatea sa şi potenţialul estetic sunt demne de toată atenţia care i se acordă. În consecinţă, în prezent, cuprul este tot mai căutat şi utilizat deopotrivă în proiecte ample de arhitectură şi în proiecte de amenajări interioare.

Unul dintre cele mai apreciate aspecte la cupru este modul imprevizibil şi unic în care se transformă în timp sub influenţa unor factori diverşi (căldură, umiditate etc.), aşa că pentru cei care nu sunt, poate, convinşi că ar putea integra cu succes în interiorul locuinţei, ar merita făcută o investiţie-experiement fie şi numai pentru că ce ar obţine în timp ar fi versiunea unicat (prin culoare şi strălucire) a elementului ales pentru a fi realizat din cupru.

Sursa foto: www.pinterest.com[:]