Ca după orice perioadă mai lungă de pauză, reîntoarcerea la lucru şi la tot ce presupune viaţa cotidiană poate deveni motiv pentru o “mini-depresie”. Aşa cum se întâmplă duminică după-amiaza când simţi cât de aproape e sfârşitul weekend-ului sau după sărbătoarile de iarnă când prima zi de lucru apare ca o amintire neplăcută pe care ai vrea să o ţii cât mai mult la distanţă sau ca o confruntare pe care vrei să o eviţi cât de mult posibil. Sigur că nu e o abordare sănătoasă şi sigur că nu reprezintă atitudinea unei persoane echilibrate, dar cu siguranţă ai trecut prin asta măcar de câteva ori aşa că înţelegi ce vrem să spunem.

Va fi mult mai uşor să treci peste asta dacă munca la care te întorci este ceea ce-ţi place să faci. Găseşti întotdeuna resursele să treci mai uşor peste dificultăţi atunci când întrevezi în depăşirea lor suficiente motive de satisfacţie. De altfel, unul dintre trucurile recomandate pentru a trece mai uşor pragul de la trezitul la ore târzii, cafelele savurate până spre miezul zilei şi petrecerile târzii la rigurozitatea unei zile de muncă cu termene-limită şi întâlniri dificile, este să îţi creşti entuziasmul printr-un proiect interesant. Propune-ţi să faci ceva care să-ţi elimine apatia şi să-ţi crească nerăbdarea de a începe.

Ce zici de un proiect de reamenajare care să includă ca material principal pluta? Da, ştim, dacă te gândeşti la plută, prima imagine care-ţi vine în minte e încă aceea a dopurilor care săreau de la sticlele de vin şi şampanie zilele trecute. Şi… foarte bine. Dacă ai păstrat câteva avem o serie de propuneri interesante pentru a le pune într-o altă lumină. Dacă nu le mai ai, atunci, ai putea începe să aduni unele noi, în fond, după o zi lungă de muncă meriţi ca recompensă un pahar de vin.

E uimitor cât de multe lucruri poţi face folosind acest material. Ai putea folosi dopurile pentru a crea elemente de decor. Ai putea aşeza un vas mare de sticlă umplut cu dopuri de plută în bucătărie sau în camera de zi. Le poţi folosi şi pentru a realiza elemente de suport pentru mesaje sau fotografii. Pot constitui materialul principal al center-piece-urilor plasate pe mesele festive. O idee ar fi să creezi din ele rame, suporturi inedite pentru lumânări, elemente de protecţie împotriva obiectelor fierbinţi, litere mari, corpuri de iluminat sau chiar covoare.

dop pluta sticla scaun taburete

suport pahare cana fierbinte

suport pahare pluta design

dop pluta diy

diy

diy pluta masa

diy design interior pluta

candelabru pluta diy

aranjament masa sticla de vin dop sticla pluta

aranjament foral vaza dop pluta

Pluta ca material folosit în construcţii este şi ea destul de versatilă. Izolează bine şi este un material plăcut, care contribuie la creşterea gradului de confort. Poate fi folosită atât în exterior, cât şi în interior. Şi dacă probabil intuieşti deja care sunt cele mai practice şi des întâlnite modalităţi de utilizare, ar trebui să ştii că designerii nu se feresc de la a include pluta ca material central în crearea obiectelor de mobilier sau chiar a veselei.

birou expunere pluta

birou panou expunere pluta design interior

cana pahar nereu designer pluta

ceas design pluta

ceas pluta design

design interior alb birou pluta pardoseala lemn

design interior restaurant bistro

design interior scaun bar pluta bucatarie

design pluta aparat foto

expunere inteligenta birou feminin

masuta de cafea pluta

masuta de cafea scaun tamburet

nike design pluta material inedit

panou expunere pluta office scaun dungi alb negru

panou expunere pluta

panou usa dresing  pluta mobila

pardoseala pluta mobila bucatarie alba

pardoseala pluta scaun eams (2)

pardoseala pluta scaun eams

restaurant bistro design interior bar pluta

scaun bar pluta comoda lemn

scaun masa design interior

scaun pluta desing

scaun pluta masa design interior

scaun pluta masa

scaun pluta

SONY DSC

Sursa photo: www.pinterest.com