BAIA – IDEI DE AMENAJARE
913
post-template-default,single,single-post,postid-913,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

BAIA – IDEI DE AMENAJARE

[:ro]Alături de bucătărie, baia este una dintre acele încăperi care trebuie să sugereze, înainte de toate, curăţenie şi prospeţime. Şi, pentru că nimic nu se asociază mai bine curăţeniei decât strălucirea, există tendinţa de a alege pentru baie suprafeţe cât mai netede, în culori cât mai luminoase.De asemenea, pentru a întreţine senzaţia de spaţiu deschis şi neîncărcat, suprafeţele şi culorile sunt ajutate să-şi atingă maximul de potenţial printr-un decor cât se poate de simplificat.

 Desigur, aceste detalii generale pot fi completate sau chiar contrazise de unele mult mai specifice care să descrie atitudini diferite faţă de experienţa solicitată de la această încăpere. Poziţionarea camerei poate, spre exemplu, să influenteze semnificativ aspectul acesteia. Într-un fel va arăta o baie cuprinsă undeva în centrul locuinţei, cu totul altfel una care are un perete exterior şi ambele vor fi, fără îndoială diferite de o baie poziţionată undeva la mansardă.

Poziţionarea este extrem de relevantă pentru a stabili aşezarea surselor de lumină. Dacă pentru o baie cuprinsă în interiorul locuinţei trebuie conceput un sistem special de iluminare si aerisire, lumina naturală rămânand un deziderat neatins, in cazul celor care au un perete exterior situaţia se schimbă semnificativ.

design interior baie - sisteme de iluminat oglinda

La fel, pentru băile amenajate în mansarda casei, poate fi avut în vedere fie o fereastră pe peretele în plan înclinat, fie chiar un luminator.

Problemele legate de spaţiu, nu se rezumă, în cazul băii, numai la suprafaţa efectivă a încăperii. Această cameră este una care prin destinaţiile diferite ale zonelor sale presupune o compartimentare suplimentară, iar volumul rezervat fiecărui compartiment cântăreşte şi el mult în confortul pe care vrem să-l obţinem. Cabina de duş sau cada sunt cele mai relevante exemple. Tot mai mult se insistă, în ultima vreme pe cabinele care nu sunt simple obiecte sanitare, ci sunt de-a dreptul construite ca secţiune separată. Este important ca şi cada să fie suficient de spaţioasă pentru a te invita la o relaxantă baie prelungită.

Oricum ar fi, în ciuda destinaţiei sale, baia rămâne şi ea o componentă a locuinţei noastre şi ar trebui să se preteze, înainte de orice reguli standard de amenajare, exigenţelor celor care o utilizează. Nu este exclus ca tocmai urmând această linie de gândire baia să devină o încăpere a cărei amenajare interioară să nu ducă deloc, sau să ducă prea puţin la imaginea clasică. Amplasarea unui fotoliu în baie sau a rafturilor cu cărţi şi a unor imagini, talouri sau fotografii poate fi pentru unii un act excentric, în vreme ce pentru alţii constituie răspunsul la o nevoie firească, aceea de confort înţeles într-un mod foarte personal.

amenajare clasica baie matrimoniala

Sursa foto: www.pinterest.com[:]