In fiecare an, Institutul Pantone dezvaluie care sunt tendintele de culoare in designul interior. Pentru anul 2016, tendintele includ 9 palete cheie de culori, plus culori individuale si o directie pentru materiale.

Pantone LLC este autoritatea de culoare la nivel mondial și furnizor de standarde de culoare profesionale pentru industria de proiectare . Produsele Pantone au încurajat explorarea culorilor si a creativitatii de la simpla sursa de inspirație la implementare pentru mai bine de 50 de ani. Institutul Pantone Color continuă să descopere viitoarele direcții de culoare și sa studieze modul în care culorile influențează procesele de gândire, emotiile si reactiile fizice.

Cele 9 directii Pantone pentru anul 2016 sunt: Forme naturale, Dihotomia, Efemer, Descendenta, Soft Focus, Bijuterii, Veselie, Libertate, Amestec.

1. Forme naturale: culori lipsite de ambiguitate, inclusiv nuante care sunt inspirate din surse naturale, cum ar fi rozul cald al lutului si bejul pielii de oaie, toate ne duc cu gandul la cata inspirtatie putem sa gasim in formele naturale.

forme naturale design interior trenduri 2016

forme naturale design interior trenduri 2016

2. Dihotomia: intareste conceptul ca opusele se atrag, cum ar fi asocierea unui argintiu metalic cu un galben insorit sau a unei nuante stralucitoare de albastru colbalt cu versiuni mai calde ale acelorasi nuante.

design interior albastru verde trenduri 2016

design interior albastru verde trenduri 2016

3. Efemer: focusata in mare parte pe culorile pastel, aceasta tendinta ne indeamna sa combinam nuante delicate de albastru, piersic pal sau galbenul spicului de grau.

pasteluri design interior trenduri culori

pasteluri design interior trenduri culori

4. Descendență: este o paleta ce contine nuante de bleumarin, negru, cafeniu si verde, combinate cu accente de culori tari.

culori in trend 2016

culori in trend 2016

5. Soft Focus: dezvaluie culori subtile si discrete, descrise de cele mai multe ori ca fiind fumurii, dar intotdeauna versatile.

culori in trend design interior 2015

culori in trend design interior 2015

6. Bijuterii: o paleta de culori dramatica si stralucitoare, intensa, inspirata din nuantele fascinante ale pietrelor pretioase.

interioare stralucitoare trenduri 2016

interioare stralucitoare trenduri 2016

7. Veselie: este o paleta de culori jucausa ce include tonuri vibrante de verde si galben care contrasteaza cu cele de roz si portocaliu.

idei de amenajari interioare colorate

idei de amenajari interioare colorate

8. Libertate: este o paleta de culori capricioasa ce contine cobinatii de culori care ne duc cu gandul la vacanta, la albastrul apei sau la tonurile de verde pe care le regasim in natura. Aceasta paleta sustine ideea de a renunta la programul si rutina de fiecare zi si de a te bucura de libertatea in aer liber.

idei de amanejare marina

idei de amanejare marina

9. Amestec: este un asorteu de printuri si modele eclectice, culori unice si interesante precum negrul “pirat” sau rosul mandarin, dar si violetul sau portocaliul florilor inflorite.

stil eclectic design interior

stil eclectic design interior

” Pentru ca mass-media continuă să se îndrepte catre utilizări ale culorilor mai evocatoare, pline de imaginatie si inovatie pentru a atrage consumatorii , noi ne mobilizam sa dezvoltam povești neașteptate de culoare, „ -Leatrice Eiseman , director executiv al Institutului Pantone Color.

Sursa foto: www.pinterest.com