9 Trenduri de culoare pentru 2016 în designul interior – Institutul Pantone
1756
post-template-default,single,single-post,postid-1756,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

9 Trenduri de culoare pentru 2016 în designul interior – Institutul Pantone

[:ro]In fiecare an, Institutul Pantone dezvaluie care sunt tendintele de culoare in designul interior. Pentru anul 2016, tendintele includ 9 palete cheie de culori, plus culori individuale si o directie pentru materiale.

Pantone LLC este autoritatea de culoare la nivel mondial și furnizor de standarde de culoare profesionale pentru industria de proiectare . Produsele Pantone au încurajat explorarea culorilor si a creativitatii de la simpla sursa de inspirație la implementare pentru mai bine de 50 de ani. Institutul Pantone Color continuă să descopere viitoarele direcții de culoare și sa studieze modul în care culorile influențează procesele de gândire, emotiile si reactiile fizice.

Cele 9 directii Pantone pentru anul 2016 sunt: Forme naturale, Dihotomia, Efemer, Descendenta, Soft Focus, Bijuterii, Veselie, Libertate, Amestec.

1. Forme naturale: culori lipsite de ambiguitate, inclusiv nuante care sunt inspirate din surse naturale, cum ar fi rozul cald al lutului si bejul pielii de oaie, toate ne duc cu gandul la cata inspirtatie putem sa gasim in formele naturale.

2. Dihotomia: intareste conceptul ca opusele se atrag, cum ar fi asocierea unui argintiu metalic cu un galben insorit sau a unei nuante stralucitoare de albastru colbalt cu versiuni mai calde ale acelorasi nuante.

3. Efemer: focusata in mare parte pe culorile pastel, aceasta tendinta ne indeamna sa combinam nuante delicate de albastru, piersic pal sau galbenul spicului de grau.

4. Descendență: este o paleta ce contine nuante de bleumarin, negru, cafeniu si verde, combinate cu accente de culori tari.

5. Soft Focus: dezvaluie culori subtile si discrete, descrise de cele mai multe ori ca fiind fumurii, dar intotdeauna versatile.

6. Bijuterii: o paleta de culori dramatica si stralucitoare, intensa, inspirata din nuantele fascinante ale pietrelor pretioase.

7. Veselie: este o paleta de culori jucausa ce include tonuri vibrante de verde si galben care contrasteaza cu cele de roz si portocaliu.

8. Libertate: este o paleta de culori capricioasa ce contine cobinatii de culori care ne duc cu gandul la vacanta, la albastrul apei sau la tonurile de verde pe care le regasim in natura. Aceasta paleta sustine ideea de a renunta la programul si rutina de fiecare zi si de a te bucura de libertatea in aer liber.

9. Amestec: este un asorteu de printuri si modele eclectice, culori unice si interesante precum negrul “pirat” sau rosul mandarin, dar si violetul sau portocaliul florilor inflorite.

” Pentru ca mass-media continuă să se îndrepte catre utilizări ale culorilor mai evocatoare, pline de imaginatie si inovatie pentru a atrage consumatorii , noi ne mobilizam sa dezvoltam povești neașteptate de culoare, „ -Leatrice Eiseman , director executiv al Institutului Pantone Color.

Sursa foto: www.pinterest.com[:]

1 Comment
  • PopSockets

    decembrie 8, 2017 at 3:55 pm

    Arata minunat!