Hobby-uri și pasiuni în designul de interior
583
post-template-default,single,single-post,postid-583,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Hobby-uri și pasiuni în designul de interior

[:ro]Indiferent de efectul generic pe care îl pot avea elementele alese în conceperea unui proiect de design interior, rămâne totuşi nevoia de a ne pune amprenta asupra interioarelor pe care le locuim prin ceva mai mult decât selecţia paletei cromatice şi a texturilor. Pot fi şi sunt şi acestea elemente cruciale, nimic de zis, dar şi cel mai armonios şi echilibrat decor va fi suficient de confortabil pentru a fi locuit abia după ce i se dă un nota personala. Locuind un anumit spaţiu, „personalizarea” vine de la sine, intrăm în relaţie cu elemnetele respectivului spaţiu şi le încărcăm cu semnificaţii care decurg direct din interacţiunea pe care o avem cu ele. Există, însă, şi opţiunea să accelerăm acest proces, ţintind o personalizare construită. De altfel, rareori se întâmplă ca absolut toate elementele dintr-un proiect nou de design interior să fie cu totul noi pentru cei pentru care este conceput proiectul. Amenajarea şi reamenajarea înseamnă şi folosirea creativă a elementelor deja existente, cel puţin a unora dintre ele.

Aşadar, dacă putem crea un ansamblu nou, atractiv sub imperativul păstrării unora dintre elementele vechiului decor, putem fără îndoială şi să integrăm în unul deja existent elemente pe care ajungem să le considerăm esenţiale pentru confortul nostru, chiar dacă acestea nu ar fi nici pe departe primele alegeri ale unui specialist în amenajări interioare.

Dacă vorbim de hobby-uri ca fiind materializarea a ceea ce ne este absolut necesar pentru a ne simţi confortabil, soluţia ideală ar fi să rezervăm un spaţiu exclusiv destinat punerii lor în practică. Asta ar putea însemna pentru unii o sală de forţă, în care să îşi păstreze aparatele necesare pentru şedinţele de antrenament. Pentru alţii un atelier de pictură în care să aibă suficientă lumină. Sau, poate, pentru cei care visează la o cameră izolată fonic în care să-şi poată exersa pasiunea de a bate la tobe sau cei care au nevoie de o încăpere capitonată cu dulapuri în care să îşi ţină toate cele necesare pentru a pune în practică proiectele lor hand made. Exemplele pot continua.

Li se întâmplă şi adulţilor să se ataşeze de obiecte vechi care de altfel nu sunt valoroase dacă sunt scoase din contextul istoriei personale. Poate e vorba despre o colecţie de de obiecte adunate din călătorii, de machete mici de aparate foto adunate din copilărie sau de biletele de intrare la muzeele vizitate în diverse călătorii de-a lungul timpului. Oricare ar fi situaţia şi oricât de mare ar fi colecţia important de reţinut rămâne faptul că nu trebuie, în niciun caz, să renunţăm la vechile obiceiuri pentru un eventual nou decor. Nu numai că cele două dorinţe pot coexista, dar pot chiar să fie îmbinate armonios, făcând astfel ca măcar o mică parte din pasiunea care ne-a îndrumat să alcătuim o asemenea colecţie să fie transpusă în decorul interior al spaţiului pe care îl locuim.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

În concluzie, oricare ar fi elementele şi activităţile care ne fac să ne simţim mai bine, recomandat este să exploatăm potenţialul lor de a ne crea un tonus pozitiv, în cât mai multe circumstanţe, iar designul interior nu ar trebuie să constituie nici el o excepţie.

e692187b0beb0c530b047fb372be8d76

Sursa foto: www.pinterest.com[:]