Design interior masculin
1586
post-template-default,single,single-post,postid-1586,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Design interior masculin

[:ro]Stilul masculin este pe cât de pregnant, pe atât de nuanţabil în ceea ce priveşte detaliile. Acesta poate oscila pe o axă destul de generoasă între brut şi rafinat, două categorii extrem de diferite.

Pot trimite la ideea de masculin acele decoruri în care sunt foarte prezente uzura cauzată de trecerea timpului sau de suprafolosire, cele în care materialele sunt neprelucrate sau sunt insuficient prelucrate, cele în care apar elemente voluminoase, solide care elimină sugestia de delicat şi fragil.

dormitor perete beton stil industrial

Decorul industrial are şi el o puternică amprentă masculină, la fel ca şi cel care trimite cu gândul la tehnologie şi la dezvoltarea potenţială a acesteia.

Astfel, rugozitatea materialelor de construcţie, aducerea în prim-plan a instalaţiilor altfel ascunse şi îmbinarea de beton, sticlă şi metal imprimă unui spaţiu un oarecare caracter masculin.

loft stil eclectic scandinav

Este mai probabil ca un spaţiu masculin să fie amenajat într-o cromatică ceva mai sobră, dar asta nu implică neapărat nuanţe exclusiv întunecoase sau prezenţa exclusivă a nonculorilor. Poţi folosi culori tari aşa cum sunt roşul, verdele, albastrul sau ocrul, fără a pierde aspectul masculin al ansamblului.

Ai putea recunoaşte spiritul aventurier în elementele care conţin detalii de tip animal print, în elementele de decor care trimit cu gândul la vânătorii triburilor primitive sau în hărţile care ilustrează traseele primilor descoperitori.

Unghiurile drepte, liniile uniforme şi minimalismul de ansamblu pot trăda o bună capacitate de organizare, susţinută de o disciplină riguroasă.

mobilier retro dormitor alb

Aşadar, chiar dacă „masculin” pare a fi, la prima vedere, o etichetă uşor de asociat cu un conţinut precis, când vine vorba de subtilităţile proprii artei, implicit designului de interior, valenţele sunt numeroase şi le revine specialiştilor sarcina să găsească de fiecare dată cea mai potrivită expresie.

Sursă foto: www.pinterest.com[:]