Corpurile de iluminat în designul interior
1424
post-template-default,single,single-post,postid-1424,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Corpurile de iluminat în designul interior

[:ro]Luminozitatea are un impact major asupra aspectului unei încăperi. Cu ajutorul luminii pot fi puse în valoare detaliile amenajării, iar lumina este ea însăşi un element important în designul interior, exploatat pentru pentru a conferi căldură şi confort.

Diferitele tipuri de corpuri de iluminat disponibile sunt astfel gândite încât să controleze lumina, intensitatea ei şi chiar modul în care ea este canalizată spre anumite zone. Astfel în funcţie de natura lor, fie că sunt suspendate, aplicate pe perete, pe tavan, inserate în podea sau chiar în obiectele de mobilier corpurile de iluminat contribuie semnificativ la amenajarea unei încăperi. În plus, mai mult decât prin dispunere, corpurile de iluminat sunt importante şi datorită designului lor. Pot fi percepute ca fiind adevărate elemente decorative sau puncte de impact.

Corpurile de iluminat mari, suspendate, care coboară până aproape de nivelul mesei sau al blaturilor din bucătărie reuşesc să accentueze interesant zona, furnizează suficientă lumină pentru a permite ca activităţile să se desfăşoare în bune condiţii şi, în plus, îi atrag pe cei care intră în încăpere spre aceste nou-create puncte de interes.

Corpurile de iluminat dau strălucire încăperii nu doar prin lumina pe care o distribuie, ci şi prin materialele folosite la realizarea lor. În funcţie de decorul de ansamblu, acestea pot fi discrete, elegante, atent finisate sau, dimpotrivă, cu un aspect brut, neprelucrat, care să meargă până la uzat şi învechit.

Pentru a crea o ambianţă plăcută este recomandat ca lumina să provină din cel puţin două nivele diferite. Cele mai des alese soluţii pentru iluminatul artificial sunt corpurile suspendate, care permit luminii să coboare de sus şi cele aplicate pe perete.

Totuşi, în mod ideal, alegerile ar putea fi făcute în funcţie de specificul fiecărei încăperi. Pentru bucătărie pot fi alese corpuri de iluminat suspedate, pentru a distribui o lumină nu foarte puternică, iar în zonele unde se pregăteşte şi se serveşte mâncarea lumina poate fi accentuată prin surse care să fie fixate la nivelul blatului de lucru sau în apropierea mesei.

În baie este important să existe o sursă de lumină în apropierea oglinzii de deasupra lavoarului, dar pot fi avute în vedere şi o serie de lumini ambientale care să ajute la crearea unei atmosfere relaxante.

baie relaxanta design interior

Acestea din urmă sunt foarte potrivite şi pentru celelalte încăperi ale casei, livingul şi dormitorul. În cazul living-ului pot fi combinate mai multe opţiuni, asta şi pentru că, prin natura lui, acest spaţiu, îndeplineşte mai multe funcţiuni. Prin lumină, s-ar putea delimita zonele cu destinaţii diferite, cele pentru lectură, pentru discuţii, pentru luat masa şi fiecare dintre ele poate fi rezolvată corpuri de iluminat diferite.

În dormitor sunt potrivite luminile ambientale, dar sunt recomandate şi corpurile de iluminat care să confere mai multă lumină pentru zone precise, spre exemplu, pentru a putea răsfoi o carte în pat. aplica de perete

Dacă sunt atent alese şi potrivite în ansamblu, corpurile de iluminat pot deveni acel element necesar pentru a completa o încăpere.

design interior pendant

new york light

Sursă foto: www.pinterest.com[:]