Animal print – un accent îndrăzneţ în locuinţa ta
610
post-template-default,single,single-post,postid-610,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Animal print – un accent îndrăzneţ în locuinţa ta

[:ro]Specialiştii în design interior se inspiră din surse dintre cele mai diverse. Aşa cum aminteam şi cu altă ocazie, una dintre cele mai importante surse de inspiraţie o constituie însăşi natura. Tocmai de aceea nu este de mirare că între elementele care pătrund cu uşurinţă în interiorul spaţiilor construite se numără şi tiparul animal print.

7b623d7e4fb24067e6340c27a0c31a9d

Fiind uşor excentric, animal print-ul poate, dacă nu este bine dozat de specialişti în ale designului, să alunece spre kitsch şi chiar vulgar. Dacă, în schimb, este astfel calibrat încât să surprindă fără a şoca, atunci efectul va fi unul pozitiv. Va reuşi să rupă monotonia, conferind accente cu o vibraţie îndrăzneaţă încăperilor care, poate, altfel ar fi riscat să fie mult prea plate.

Animal print-ul crează un impact puternic care ar putea fi pus, pe de o parte, pe natura viguroasă, chiar brutală a lumii animale pe care o sugerează şi, pe de altă parte, pe seama aspectului său grafic, de o rigurozitate aproape geometrică.

Dacă în lumea animală principala sursă o constituie felinele mari, în interior acest tipar poate fi regăsit la nivelul unei imense varietăţi de elemente. De la covoare, la tapiţerii, la cuverturi şi, în general tot ce înseamnă material textil, până la tapet, obiecte de iluminat, tablouri şi aşa mai departe. Ceea ce face ca animal-print-ul să fie atât de apreciat este poate tocmai alura sa “sauvage”, cum ar spune francezii. Trimite cu gândul la aventură şi are o capacitate puternică de a sugera forţa, dar şi conturul sinuos al felinelor. Aşadar transmite îndrăzneală, dar şi supleţea unor mişcări agile.

Forţa brută care pare să-i fie intrinsecă face ca animal print-ul să se potrivească foarte bine în decoruri dominate de piese de mobilier masive, iar natura sa excentrică îl recomandă pentru a fi integrat într-un decor în care să domine ornamentele somptuoase aşa cum se întâmplă în cazul celui baroc.

Pe de altă parte, fiind un element atât de dens vizual, animal print-ul se pretează foarte bine şi unui spaţiu modern, din care elementele decorative să lipsească sau să fie minimale. În această din urmă situaţie, are şansa să devină el însuşi centrul atenţiei, captând, prin jocul de forme, focusul vizual.

Aşadar, animal print-ul poate fi plasat atât într-un decor modern, cât şi în unul clasic şi fie că este utilizat pentru a completa un ansamblu intens decorativ sau pentru a revitaliza un interior mult prea uniform, va dovedi de fiecare dată că are suficientă forţă pentru a ieşi în evidenţă.

Sursa foto: www.pinterest.com[:]